Tags >> just for fun

Love Notes

Posted by: Sarah Moeck

Tagged in: just for fun , Dry Cleaning

I am a corny person. I swoon during sappy love movies. I cry while reading books by Nicholas Sparks. I OWN all of Nicholas Sparks books. When I see families at restaurants it melts my heart my friends and surprised I don't go over to the family and hug them all.

I love watching people interact when they come into my store. I love watching mother juggling their children. I love watching wives roll their eyes at the stains their husbands have gotten on their clothes. I love as husbands get confused looks on their faces when I ask them questions about their wives clothes. You can tell by their looks on their faces that they want to do it exactly right!

I have blogged before about how we check the pockets of all the clothes our customers bring in. The other day, while I was checking a mans pockets I found a note (it was already unfolded- don't worry- I wasn't snooping) that melted me as much as my favorite girlie movie does:

"Have I told you lately how much I love you? Love, your soon to be wife."

It's for genuine moments like this, the unexpected heart warming moments, that I love doing what I do. Its for all the love and happy moments that you as our customers are bringing into the world that makes me so happy to be able to interact with you every day.


Mrs. Fix-it

Posted by: Sarah Moeck

I get a lot of customers that come into our store that ask if we do alterations. (We do; alterations and patch and fix-it work.) I get almost as many pieces of clothing that need to be repaired as I get items that need to be cleaned. (Maybe its more a 30-70 ratio; I was never very good at math.)

I have had people ask in the past ways to keep their clothes cleaner, ways to get out stains, etc. There have been multiple posts on this blog on that very subject. What I haven't ever been asked, that I think may help some customers, is how to keep your clothes more alteration free :)

It seems every customer that comes into the store with an alteration, they also have some piece of advice on the "avoidance of further alterations" subject. I am just going to share all of their suggestions with the broader audience:

1. From a Police man with a split seam all down the very back of his pants: "Do not play basketball in your uniform."

2. From the young man with a split up the entire front of his pants: "Don't Russian dance to your cell phone ring when the pants aren't as loose as your work-out pants. Especially if you are on a first date with a girl you are really interested in."

3. From the older gentleman with 3 pairs of Levi's: "Get the knees reinforced BEFORE they wear out, when you know they don't make this style in your size anymore."

4. The woman with the button down shirt which was devoid of any buttons: "Don't try to take off a button down when you are upset."

5. The young man with missing buttons on his collared shirt: "Have your mom teach you to sew a button before you move away from home."

6. The older woman who needed an entire coat zipper replaced: "When the zipper won't move that does not mean, 'try harder.' It means, stop trying to make the zipper work before you make a bigger mess."

7. The business man who needed both pants pockets sewn up: "Remember that there are holes in your pockets before you put money in there and then loose it because of the holes."

8. The doctor with burned holes in the front of his chemists coat, with a shrug: "At least it was the lab coat and not my shirt. I guess that's what lab coats are for right?"

9. The woman who needed her pants taken up half a foot: "When they don't see your size in the store, check on line before you buy something three sizes too long."

10. From the mother getting the hem of two small pairs of church pants let out:

"No one tells you when you want a baby that in four years they are going to be kids, then in ten more they will be teen-agers."


Pop Quiz Results

Posted by: Sarah Moeck

Tagged in: just for fun , History , FAQ's , Dry Cleaning

Was that too hard of a test for you? Are your brains all fried? Well gird up your loins my friends- it is time for the answers! Check your own papers- lets use the honor system so no cheating all right?

1. B

2. C

3. B

4. A

5. B

6. A

7. C

8. C

9. B

10. C

How did you do? Any major mistakes? Did you prove yourself a fool or one of those lucky enough to really know all sorts about dry cleaning? Either way- thanks for participating and having a little fun with me!

And if you did prove yourself a fool, never fear, there are always ways to make up for that. For instance... there are three wonderful web pages of blog posts that you can look over for a little fun and knowledge :)


April Fools

Posted by: Sarah Moeck

Tagged in: just for fun , History , FAQ's , Dry Cleaning

I think April Fools is a fun day. I used to LOVE it when I was a kit. I would sit for days before trying to think of pranks I could pull on my family and friends. Often times my older brother and I would team up and we did all the usual ones: switching shampoo and conditioner, switching sugar and salt, removing the stopper of a shaving cream can and tossing it into the shower while someone is in there, switching the sticker on the faucet so hot and cold are backwards etc.

It was harder of me to think of something that I could do via the blog-o-sphere. I didn't want to do a prank blog because well, I might get in trouble depending on how upset people got over it. :) So I decided, instead of pranking you, we will just see how smart or "foolish" you might be; about dry cleaning.

I have devised a simple multiple choice test. Take it to the best of your ability and then get back onto the blog tomorrow where I will have posted the answers and see how well you did. (HINT: all the answers to these dry cleaning questions can be found in all of these blog posts! So if you have done your reading you will be good to go!)

Get ready- get set and..... GO!

1. The spot inside of a dry cleaning machine where you put the clothes is called:

a. the clothes hole

b. the drum

c. there is no special spot

2. If you get a stain on a shirt you should:

a. wait. Often times stains will come out on their own

b. wash it. That's what soap is for right? Wash and scrub!

c. soak it if the fabric can stand water, and take it to the cleaners ASAP!

3. Who does Dry Cleaning and Beyond team up with to get you awesome wedding discounts?

a. Your mom

b. Alyssa's Bridal

c. David's Bridal

4. What were the earliest dry cleaners called?

a. fullers

b. fillers

c. Um... dry cleaners... duh

5. What is starch used for?

a. Potatoes!

b. you know... to make things... stiff like

c. to whiten. Its like bleach

6. What kind of stains really say spring time?

a. Grass

b. beer- from all the spring break parties! Woohoo!

c. rain spots

7. How did dry cleaning start?

a. A woman realized her clothes got cleaner when she didn't use water, just natural air

b. it has always existed

c. A man spilled kerosene on his clothes

8. Why does the dry cleaners check your pockets?

a. because your mom does. Its a good practice.

b. finders keepers. What if there is something really good in there?

c. To keep what is in there from ruining your and other peoples clothes

9. What is crocking?

a. when you wear your favorite pair of crocks out

b. when the color of a fabric rubs off

c. What that Australian animal man does... doesn't he have a show?

10. Name on celebrity- whom we have picture proof of- that picks up their own cleaning?

a. Paris Hilton

b. Tom cruise

c. Hillary Duff




For the Love of Spring and Stains

Posted by: Sarah Moeck

Tagged in: Stains , spots , just for fun , Green , Dry Cleaning

I love spring. I think most people share this sentiment because after months of hibernation we all feel like the sun and the scent of fresh air helps us to awake. People seem to take more time in life in the spring to think, to clean, to empty out their lives in preparation for filling them during the summer months.

I love working and having the sun STREAM in through my front store windows all day long. I love seeing the prints people come in wearing- with all their bright colors and flower coverings. 

I was thinking about all of this while I was working this morning, and with a smile I realized that even if the sun had NOT been streaming in through the store windows, I would not have been at a loss for what season it was. I could tell just by people's clothes; what they were bringing in and the stains on their clothes. Something about the orders I have had this morning just screams to me... warmer days are ahead...

1. Tiny bright dots all down the front of a light colared shirt

2. Thick heavy coats to be cleaned and folded. (Packing them away until next fall... and we think good riddance!)

3. Mud all over the hems of a pair of pants

4. Conspicuous bleach dots all over a pair of jeans. (Spring cleaning anyone?)

5. A wet light orange smudge on the front of someones pants

6. Car grease and black asphalt smudges. (Who else is taking advantage of the warm weather to do their own oil change instead of taking the car in?)

7. Sticky bright red finger marks on a shirt sleeve

8. Green smears and the wonderful scent of warm grass. (It's amazing how good you feel when your lawn looks good, and FEELS good under your bare feet.)

9. Prom dresses and tuxes

10. And of course... what would spring be without the Easter bunny? :)


Celebrity Dry Cleaning

Posted by: Sarah Moeck

I find celebrity gossip hilarious. I am one of those people that in the supermarket while I am comparing vegetable prices can't help pick up those tabloids and magazines that you are sure are either:

a. half full of crap or

b. making something out of nothing

I love the making something out of nothing; it nostaligacally reminds me of high school. What I love most about these tabloids and magazines however, is how excited paparazzi get about celebritys doing every day, human, normal things.

I'm talking about the headlines that say-

Katie Holmes Kisses Her Daughter Surri!

Brad Pitt Grows a Beard!

Paris Hilton Walks Her Dog!

Jennifer Lopez Drops Off Her Dry Cleaning!

Hilarious. This week while I was looking for pictures to include in a few other posts, somehow by typing in the word "dry cleaning" into the search engine, it pulled up LOTS of celebrity pictures of them dropping off, and picking up their dry cleaning.

So for a little fun today I decided to include a few of my favorite photos. And now when you drop off your dry cleaning you can stand up a little taller and think- "I have something in common with someone famous! I have dry cleaning!" :)

Here we see Mandy Moore- just after picking up her cleaning:

 
Here we see Brittany Spears getting ready to drop off her dry cleaning. She's very excited.
 
Adam Brody doing the impossible- picking up dry cleaning!
 
Hillary Duff, like the average American- picks up her own dry cleaning. Who would imagine?
 
Natalie Portman picking up her dry cleaning- who knew she could be so... human?
 
 
 Kim Kardashian gets her own dry cleaning- and even holds the door open! My goodness!